Corona

Coronamaatregelen per 14 oktober

Op dinsdag 13 oktober heeft het kabinet opnieuw strengere maatregelen aangekondigd en gaan we in een zogenaamde ‘gedeeltelijke lockdown’.
Ook onze vereniging is hier ook door getroffen. In deze mail vinden jullie concreet de maatregelen die voor ons van toepassing zijn en wat de gevolgen ervan zijn. De maatregelen gelden vanaf 22.00 vanavond.

1. Alle competities zijn stilgelegd. Er worden geen wedstrijden meer gespeeld. Een uitzondering geldt voor spelers onder de 18 jaar, zij mogen met teams van hun eigen club oefenwedstrijden spelen. Als 2 teams dit willen, moeten ze dit aangeven bij de WT en wordt er gekeken wat de mogelijkheden zijn.
2. Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt dat er nog maar in groepsverband met maximaal 4 personen én op 1,5m afstand mag worden gesport. Onder deze omstandigheden kunnen geen handbaltrainingen worden verzorgd. Voor alle leden van 18 jaar en ouder zijn er tot nader orde geen trainingen. Voor minderjarige spelers die spelen bij seniorenteams wordt nog overlegd met de trainers op welke wijze zij door kunnen trainen.
3. De trainingstijden worden gewijzigd om het aantal personen dat tegelijkertijd aanwezig is in de sporthal te verkleinen. Op donderdagen zullen de Dames A en de Heren C1 een kwartier later beginnen. Op maandagen zal de Dames A een kwartier later beginnen. Volgende week is het herfstvakantie, wat ons de tijd gunt om te kijken of verdere wijzigingen nodig zijn.
4. Alle kleedkamers en douches zijn gesloten. Er wordt dringend verzocht na de training zo snel mogelijk de zaal te verlaten, zodat andere teams de hal binnen kunnen. Nieuwe teams kunnen de sporthal pas in, als de andere teams eruit zijn.

Om trainingen verantwoord door te kunnen laten gaan voor je trainers en teamgenoten, blijft het belangrijk om thuis te blijven met klachten.

Deze maatregelen komen bovenop de bestaande maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes in de hal, het sluiten van sportkantines, en het verbod op publiek.

We hopen natuurlijk dat deze maatregelen van korte duur zijn. Dat kan als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en ons gezond verstand gebruiken.