Corona

Wedstrijdprotocol NHV

Beste leden en ouders,

Naar aanleiding van de oplopende besmettingen en de daarbij gepaarde maatregelen, heeft het NHV haar wedstrijdprotocol flink aangescherpt. Zoals wij al eerder hebben aangegeven, volgen wij de lijnen van het RIVM en het NHV, derhalve nemen wij dit protocol over. Het volledige wedstrijdprotocol is te vinden op https://www.handbal.nl/blog/2020/10/05/protocol-verantwoord-sporten/
In deze mail vinden jullie de belangrijkste wijzigingen:

1. Er is een mondkapjesplicht in alle sportaccommodaties voor zowel trainingen als wedstrijden voor alle mensen ouder dan 13 jaar. Spelers mogen hun mondkapje afdoen vanaf het begin van de warming-up tot en met het einde van de wedstrijd of training. De coach mag zijn mondkapje af doen vanaf het begin van de wedstrijd tot en met het eind van de wedstrijd. De trainer mag dit vanaf het begin van de training tot en met het einde van de training. Een scheidsrechter mag zijn mondkapje afdoen tijdens de wedstrijd, maar moet waar mogelijk anderhalve meter afstand houden van de spelers.
Alle andere aanwezigen in de sporthal, denk aan tijdwaarneming, wedstrijdsecretaris, chauffeurs van jeugdteams, en overige begeleiders moeten ten allen tijde een mondkapje op houden in de sportaccommodaties.

2. Het is in de kleedkamers verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder om anderhalve meter afstand te houden (ook met het douchen). Helaas kunnen wij in onze sportaccommodaties niet garanderen dat er in de kleedlokalen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. In de planning van de gemeente is geen ruimte om eerder en/of later te huren. Wij willen spelers van seniorenteams dan ook vragen hier rekening mee te houden door zo veel mogelijk thuis om te kleden om de tijd in de kleedkamer te beperken, en door in meerdere etappes om te kleden zodat er niet teveel mensen op hetzelfde moment in het kleedlokaal zijn.

3. Ook volwassenen moeten anderhalve meter afstand houden van kinderen vanaf 13 jaar en ouder. Daarom is het de bedoeling dat team- en wedstrijdbesprekingen in de zaal plaatsvinden. Er mogen geen yells, kreten, high fives of iets dergelijks worden gedaan. Ook tijdens het begroeten en bedanken (als dit nog wordt gedaan) mag er niet geschreeuwd worden en moet er anderhalve meter afstand worden gehouden.

4. Bij toernooien van de F-jeugd wordt aangeraden de kinderen in sportkleding naar de hal te laten komen, maximaal 2 ouders in een kleedlokaal toe te laten, en de kinderen thuis te laten douchen.

Uiteindelijk is de belangrijkste regel dat we allemaal ons eigen gezonde verstand moeten gebruiken. Houd je aan de regels, volg de adviezen. Als vereniging zijn wij allemaal verantwoordelijk om een uitbraak binnen onze club te voorkomen.