Kampioenswedstrijd DC1

Deurne – op zondag 16 mei vulden de tribunes van de Peelhorst in Deurne zich goed voor de wedstrijd van de meiden C1 van Handbalvereniging de Sprint. Om 10 uur stond namelijk de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen PSV op het programma, waardoor het meidenteam, met leeftijden tussen de 12 en 16 jaar kampioen, konden worden. Het beloofde een mooie afsluiter te worden van een toch al mooi seizoen, waar al vele mooie overwinningen werden gevierd. Tot het laatst bleef het spannend met een nek aan nek race tegen Habo ’95 uit Boekel, die eveneens nog kans maakte op de titel. De laatste competitiedag was een mooie kers op de taart om uit te lopen op de nummer twee om zo met twee punten los het kampioenschap binnen te halen.

De spandoeken hingen, de sfeer was aanwezig en de tribunes goed gevuld toen het beginsignaal klonk in de Peelhorst. Tijdens de eerste tien minuten was de spanning duidelijk aanwezig bij de thuisploeg. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de meiden steeds beter in de wedstrijd. Het publiek zag mooie aanvallen voorbij komen met genoeg doelpunten, maar ook belangrijke verdedigende acties. De vroege achterstand werd dan ook snel omgebogen naar een ruststand in het voordeel van HV de Sprint: 10-6. 

Al vroeg in de tweede helft leek de spanning volledig verdwenen en werd de voorsprong snel uitgebreid. De ruime marge bracht een feestsfeer in de sporthal, want het kampioenschap leek steeds dichterbij te komen. Toen de laatste minuut aanbrak werd het feest op de tribune al gevierd. Het publiek stond letterlijk op de banken en ‘Sta op voor de kampioen’ werd dan ook luidkeels meegezongen. Onder luid applaus werd de wedstrijd afgefloten met een 24-11 eindstand en dus winst voor de thuisploeg. Wat volgde was een regen aan confetti, een huldiging vanuit het bestuur en natuurlijk taart in de kantine. Wij feliciteren het meidenteam C1 van HV de Sprint met hun welverdiende kampioenschap!